Workshops

Aanmelden workshop

Wilt u zich aanmelden voor een van de onderstaande workshops? Vul dan het formulier op de contactpagina in.

Klik hier voor het aanmelden

  


Workshop schilderen op zijde

Iets nieuws, creatiefs, veelzijdigs en gezelligs doen met jouw vriendenclub, organisatie, bedrijf, in het buurthuis, verzorgingshuis of een andere instelling? Boek dan een workshop schilderen op zijde van B-Silk! In een groep van 6-8 personen leer ik jullie de basis van deze eeuwenoude techniek. We beginnen met de theorie: waar komt het schilderen op zijde vandaan, welke soorten zijden zijn er, hoe echte zijde te onderscheiden van kunstzijde, welke zijdeverftechnieken kan je op de zijde toepassen en wat kan je met de zijden stof doen. Daarna gaan wij ook zelf zijde opspannen, werken met serti, werken met vloeibare zijdeverf en geef ik een uitleg over fixeren. Het eindresultaat van deze workshop is een postkaart met handbeschilderde zijde. Leuk om aan iemand toe te sturen! 
Een workshop van +/- 2,5 uur inclusief materialen kost € 190,-. In principe regelen jullie zelf de locatie, maar ik kan ook voor een locatie zorgen tegen een extra betaling. Zo heb ik o.a. een fijne samenwerking met het SAKB in Amstelveen. Buiten Amsterdam worden er vervoerskosten in rekening gebracht.   

Online workshop schilderen op zijde

Liever een privé-les! Tijdens de online workshop schilderen op zijde volgen wij eigenlijk hetzelfde programma als bovenstaand. Je krijgt hiervoor een lespakket thuis gestuurd. Omdat je nu de materialen ook in huis hebt, krijg je ook wat extra zijde bijgeleverd, zodat je nog een aantal keer zelf aan de slag kunt! 

De online basisworkshop schilderen op zijde kost € 75,- (inclusief lespakket en verzendkosten). De online workshop is een privéles van 30 à 40 minuten. Wij maken een afspraak wanneer wij elkaar online ontmoeten. 


   

Share our website