Onderwijs

Cultuureducatie met kwaliteit en B-Silk: Creatieve workshops in het primair en speciaal onderwijs in Amsterdam en Amstelveen

B-Silk heeft een programma ontwikkeld dat aansluit bij lopende tentoonstellingen in Amsterdam en naschoolse activiteiten in Amstelveen. Het programma is gebaseerd op het maakproces, waarbij er wel een opdracht is, maar geen strikt eindresultaat. Het doel van de workshops is om te leren, handvaardigheid te verbeteren, samen te werken, vragen te stellen, probleemoplossend bezig te zijn, inspiratie op te doen, creatief te zijn en respectvol anders te denken.

Workshops in Amsterdam

1. Kandinsky Workshop:

  • Geïnspireerd door Kandinsky verkennen we muziek. Welke muziek vinden de leerlingen mooi en waarom? Volgens Kandinsky hebben kleuren hun eigen taal en expressie. We kiezen kleuren voor individuele kunstwerken en geven vorm aan kleur. De workshop wordt ondersteund door muziek.
  • De tentoonstelling "Kandisky"is te zien bij H'art Museum van 19 juni 2024 - 10 november 2024. Een bezoek aan Museum van de Geest - Outsider Art wordt ook aanbevolen.
2. Rembrandt Workshop:
  • In deze workshop maken wij portretten, geïnspireerd door de oude meester Rembrandt. We tekenen ons zelf met behulp van een spiegeltje en letten op licht- en donkere vlakken in ons gezicht en op de tekening. Zijn we in dit selfietijdperk ijdel? Wat vonden mensen vroeger leuk om te doen? We versieren de achtergrond met activiteiten die we zelf leuk vinden.
  • In 2024 wordt de Nachtwacht gerestaureerd in het Rijksmuseum (operatie Nachtwacht). Ook presenteert Eddo Hartmann in het Rijksmuseum de fototentoonstelling "Eddo Hartmann fotografeert festivals".
Details:
  • Leeftijdscategorie: groep 1 t/m 8 (Kandinsky) - groep 6 t/m 8 (Rembrandt)
  • Discipline: beeldende kunst
  • Lessen: 3 lessen van 60 minuten; een klas wordt ingedeeld in 3 groepen
  • Locatie: op school
  • Prijs: € 300,-, inclusief materialen
Deze workshops kunnen ook worden aangevraagd via Mocca Amsterdam

Speciaal onderwijs: Britt van Dam, cultuurcoach via Stichting Tamino, werkt ook in het speciaal onderwijs bij het Orion Collega Zuidoost, een middelbare school voor kinderen met autisme. De bovenstaande workshops kunnen op verzoek ook in het speciaal onderwijs worden gegeven.

Amstelveen:
In Amstelveen biedt B-Silk via Cultuureducatie Amstelland 'Kunstworkshops voor kids' aan op basisscholen. Scholen kunnen zelf een verzoek indienen voor een kunstenaar. Er wordt gewerkt met verschillende materialen. Deze workshops kunnen door kinderen buitenschools worden voortgezet bij het SAKB, waar Britt van Dam ook coördinator jeugd is.

  

Share our website